Leden

Hier komen documenten die alleen beschikbaar zijn voor leden, om deze te bekijken moet je ingelogd zijn

Je bent niet ingelogd
Klik hier om in te loggen

Info over het rijden met aanhangwagens


Hier komen ingezonden stukken van leden, omdat we nu geen boekje meer hebben. Heb jij een leuk stukje voor op de website, mail dit dan naar webmaster@owfvenhuizen.nl, dan wordt jouw stukje hier geplaatst.


VERSLAG ZESKAMP OWF

Zondag 2 juni hadden we een zeskamp georganiseerd. De bedoeling was een dag lol met knol en lol met elkaar.
Er hebben zich 6 teams opgegeven zodat we een leuke dag in elkaar konden zetten.
Wat hebben we het getroffen met het weer, kon niet beter.
Jessy en Susanne hebben een leuke dag in elkaar gezet, 's morgens werd er een aangepast dressuur proefje gereden waarin de gekste dingen gedaan moesten worden, verkeerde kant opstappen, omkeren, origineelste manier groeten en het grootste succes; verlaat de baan naast je paard en laat zien hoe hij had moeten lopen, benen hoog en aan de teugel. Nou mensen dat was echt lachen, die paarden moeten gedacht hebben, wat heb ik nou aan mijn staart hangen.
De andere 2 van het team gingen springen. De hindernissen waren versierd en waren punten waard, maar die punten kreeg je na afloop pas te horen. Er was 1 hindernis met ballonnen en de meeste aandacht en oefenen ging naar deze hindernis terwijl die heel weinig punten waard was en 3 simpele balkjes de meeste. Er kon 2 minuten gesprongen worden. Met veel aanmoediging van de kant werd er veel gesprongen en veel angst overwonnen. Wat een team gevoel, sommige werden gewoon over de hindernis heen gejuicht.
In de pauze gaf het achttal van stal Leijen een mooie kür op muziek. Toch wel kippenvel als je 8 paarden en ruiters in kledij zo ziet gaan. Het blijft toch spannend of ze wel doen wat er van ze verwacht werd. Iedereen wachtte op die Haflinger die altijd aan de haal gaat maar die ging dit keer gewoon doen wat zij moest doen.
's middags werd er een behendigheidsparcours uitgezet met o.a. skippybal over een parcours voortbewegen, veel paarden vonden dit toch wel spannend, kleding aantrekken, slalom, balletje op lepel en als eind appelhappen. Het ging er echt fanatiek aan toe.
Toen na afloop was er verlate lunch voor de paarden, wortels en brood op tafels, wat een magnifiek gezicht, al die konten rondom de tafel.
De prijsuitreiking leidde tot veel verraste gezichten, zo van Wij??
Al met al een schitterende dag met veel lol.
Wat wel jammer was, is dat er weinig belangstelling was om te kijken. We hadden vooral van de leden meer animo verwacht. Wie weet de volgende keer.
Jessy en Susanne, een dikke pluim voor de organisatie en de deelnemers en bezoekers bedankt voor de gezelligheid.
Deze dag had niet georganiseerd kunnen worden zonder de 2 sponsors; Firma v.d. Kroon voor de prijsjes en Bas Zijp voor de appels. Bedankt hiervoor.


Clinic houding en zit, januari 2013

De eerste Equisimulator workshop bij rijvereniging OWF is een feit!!!

de meiden hebben een dagdeel besteed aan theorie en het oefenen op de Equisimulator. tijdens deze workshop hebben we theorie besproken over wat we trainen, waarom we dat doen en wat de invloed van ons als ruiter daarop is. daarnaast hebben we natuurlijk geoefend op de Equisimulator! deze beweegt niet zelf, dus alle ruiters hebben hard gewerkt om bewust te worden van de beweging!

na deze leerzame middag vol nieuwe inzichten zijn we het weekend erop gaan rijden! al het geleerde in de praktijk brengen! tijdens het rijden kennis gemaakt met wat ons lijf doet tijdens oefeningen. niet gewoon een rondje rijden door de bak, maar zowel de ruiter als het paard gymnastiseren, doelgericht iets trainen en voelen wat er dan gebeurd.

gedurende de twee dagen heb ik zowel ijverige ruiters als paarden leren kennen. iedereen was doelbewust aan het trainen, in plaats van alleen erop zitten. ook de paarden waren hard aan het werk, deden hun uiterste best ondanks de nieuwe en ingewikkelde oefeningen!

met deze leergierige ruiters en ijverige paarden heb ik twee hele leuke en gezellige dagen gehad! namens mij bedankt en waarscheinlijk tot ziens!

groetjes fiona


Agradi.nl Webshop

“SponsorKliks,